Creatieve activiteiten

 

Schildersgroepen

In 2019 zijn er weer schildersgroepen actief in mijn atelier aan huis. In een gezellige ruimte met houtkachel kan er op woensdagavond of donderdagmiddag geschilderd worden onder mijn begeleiding. Iedereen kan meedoen, zowel beginners als gevorderden. Mijn begeleiding pas ik aan bij ieders individuele behoefte en vraag. Het allerbelangrijkste is dat we samen in een ontspannen en informele sfeer plezier hebben in het creatief bezig. Tussentijds instromen is mogelijk, indien er plaats vrij is. Momenteel is er nog plaats op de donderdagmiddag.

Het basismateriaal voor schilderen met acryl verf is aanwezig, zoals verf en kwasten. Gebruik je liever andere materialen om mee te werken, bijvoorbeeld olieverf of krijt, dan kan dat ook. Deze materialen zijn echter in zeer beperkte mate aanwezig. Je kunt dan natuurlijk ook je eigen materialen meenemen.

Wil je liever iets anders doen op creatief gebied? Bijvoorbeeld beeldhouwen met speksteen? In overleg is er veel mogelijk. Zolang de activiteiten maar tegelijk plaats kunnen vinden zonder elkaar te storen.

Tijdstip: 

Woensdagavond: van 19:00 uur – 21:30 uur (gestart op 30 januari)

Donderdagmiddag: van 13:30 uur – 16:00 uur (gestart op 7 februari)

Duur: De bijeenkomsten zijn 2,5 uur per keer. De deelnemers aan de schildersgroep komen wekelijks bij elkaar. Vakanties worden in onderling overleg afgesproken.

Verhindering: Deelname aan de schildersgroep is niet facultatief of vrijblijvend. Daarom bij verhindering 24 uur van te voren afmelden via de mail of telefonisch.

Kosten: € 15,-  per keer (inclusief koffie en thee en basismaterialen, exclusief schilderdoek). Vanaf september 2019 is de betaling per zes bijeenkomsten.

Locatie: Ds. Sicco Tjadenstraat C 120  9663 RE te Nieuwe Pekela(parkeren graag aan de hoofdstraat langs het Pekelder diep)

 

 

 

 

 

Zomerworkshop: Schilderen en Verlangen

In de zomer van 2019  worden er drie zomerworkshops schilderen georganiseerd. Op zaterdag 22 juni is de eerste workshop.

Het onderwerp van de workshops is: Verlangen! Ieder van ons heeft wel een verlangen naar iets. Dit verlangen kan een thema zijn dat als een rode draad door je leven loopt of iets waar je op het moment van de workshop naar verlangt (bijvoorbeeld: rust, vrijheid, gezelschap, liefde, vakantie, enzovoorts). In deze zomerworkshops krijg je de ruimte jouw verlangen te verbeelden op schilderdoek.

Tijdens de workshop gaan we ook werken met teksten die passen bij jouw thema en schilderij. De teksten kunnen op allerlei manieren vorm krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een (bestaand) gedicht, een zin, citaat of een korte tekst. Er zal genoeg inspirerend materiaal aanwezig zijn om uit te zoeken. Natuurlijk kun je ook je eigen tekstje maken.

Gedurende de workshop begeleid ik jullie individueel. Halverwege de workshop wordt er een lekkere lunch geserveerd. Uiteindelijk ga je naar huis met een schilderij waarop je op verschillende manieren jouw verlangen vorm hebt gegeven.

De workshops spelen zich af in mijn atelier. In een gezellige ruimte kan er geschilderd worden onder mijn begeleiding. Met mooi weer is onze sfeervolle tuin natuurlijk ook beschikbaar.

Tijdstip:   11:00 uur – 16:00 uur 

Datum: Zaterdag 22 juni 2019. De tweede zomerworkshop is op 27 juli en de derde op 24 augustus 2019.

Duur: 5 uur

Kosten: € 45,00 (inclusief lunch, koffie en thee en materialen)

Locatie: Ds. Sicco Tjadenstraat C 120  9663 RE te Nieuwe Pekela (parkeren graag aan de hoofdstraat langs het Pekelder diep)

Ben je geïnteresseerd in de schildersgroep en/of de workshop op 22 juni aanstaande en wil je meer informatie en/of meedoen?

Bel dan naar: 0615105090 of stuur een mail: info@annekeduit.nl

alles over mijn activiteiten