Open atelier Nieuwe Pekela: mijn nieuwe bedrijf.

Sinds kort ben ik officieel bedrijfsmatig bezig met mijn schilderactiviteiten. Als beeldend kunstenaar en als begeleider van amateurs bij hun kunstzinnige vorming (een omschrijving van de kamer van koophandel).  Na een jaartje proefdraaien deze stap gezet. Soms nog wel onwennig omdat het vrijblijvende karakter nu voorbij is, maar tegelijkertijd is deze stap ook een manier om mijzelf en mijn kunstenaarschap serieus te nemen. Nu mag ik echt zeggen dat ik aan het werk ben als ik schilder. Op deze website kun je zien en lezen dat ik vele passies heb en graag vele afwisselende dingen doe. Dat zal ook wel zo blijven, omdat ik zo in elkaar zit. Maar ik heb het afgelopen jaar ook ervaren dat mijn passie voor schilderen grenzeloos groot is. Wanneer ik bezig ben met een schilderij, dan ben ik urenlang, dagenlang bezig, het liefst non stop, zonder stoorzenders. Ook het begeleiden van anderen bij hun creatieve ontwikkeling als kunstschilder vond ik het afgelopen jaar fantastisch om te doen.  Ik geniet ervan om ieders persoonlijke groei te zien en te stimuleren, mensen te helpen daar waar ze vast zitten of worstelen met hun schilderij of zichzelf, en om ze een stap verder te helpen.  En als dat lukt, dan ben ik net zo blij als de cursist. De glundering zien op het gelaat van een cursist als een schilderij klaar is, dat maakt mijn dag goed. De naam van mijn bedrijf hanteer ik al vanaf 2006. Toen had ik al de wens om als kunstenaar door het leven te gaan. Het woord ‘open’ karakteriseert mijn persoonlijkheid en hetgeen ik wil bieden aan anderen: een open, vrije ruimte waar iedereen zichzelf mag zijn en zichzelf verder mag ontdekken en ontwikkelen. Mijn open blik naar anderen is mijn instrument waarmee ik werk als begeleider. Het woord atelier staat voor werkplaats; een doe-plek waar iets gemaakt of gecreëerd wordt. Met mijn bedrijf ‘Open atelier Nieuwe Pekela’ hoop ik een broedplaats en vrijplaats te zijn voor mezelf en anderen, een vrije ruimte waarin iets moois kan onstaan.